ClickCease
Coș de cumpărături
Contactează-ne +40 728 821 935
Livrare gratuită pentru comenzile peste 200 lei

5 filme de Crăciun potrivite pentru copii


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/r103553bubu/public_html/wp-content/themes/buburuza/functions.php on line 199

Perioada sărbătorilor de iarnă este preferata copiilor. Cu o mulțime de surprize pentru cei mici, magia Crăciunului îi cuprinde cu mult timp înainte de a veni Moș Crăciun datorită decorațiunilor pe care le găsesc de-acum în magazine, hainelor de sărbătoare, dar și activităților distractive pe care le pot face în această perioadă. Și pentru că serile în familie sunt cele mai frumoase, și pentru că nu poți intra mai bine în spiritul sărbătorilor decât vizionând un film de sezon, am făcut o selecție a celor mai bune filme de Crăciun pentru copii!

1. O poveste de Crăciun

Poate cel mai cunoscut personaj din literatură al sărbătorilor de Crăciun este Scrooge.

Mai exact, filmul de animație spune povestea lui Ebenezer Scrooge, un zgârie-brânză bătrân şi ursuz care îi priveşte cu ură pe toţi cei din jur. Într-o noapte de Ajun, la fel de îngheţată ca inima bătrânului, primeşte trei vizitatori fantomatici: Spiritul Crăciunului-Trecut, al Crăciunului-de-Acum şi al Crăciunului-Ce Va Să Vină. Acestea îl poartă într-o călătorie uimitoare şi pe alocuri înfricoşătoare, în urma căreia hapsânul se schimbă.

Povestea originală, scrisă de Charles Dickens, a fost publicată în 1843, și a făcut înconjurul lumii ca și carte sau filme și animații (printre ele menționez Colinda de Crăciun a lui Mickey și cea cu Păpușile Muppets).

O poveste de Crăciun este o animație de excepție produsă de Disney, în 2009, unde vei descoperi vocea lui Jim Carrey care interpretează patru roluri diferite.

Este un clasic al sărbătorilor de Crăciun pe care îl poți urmări pe DVD cu subtitrare în limba română, iar recomandarea este să vezi filmul împreună cu copiii sub 12 ani și nu mai mici de 6 (aș adăuga din propria experiență).

2. Singur acasă 1, 2 și 3

Deja devenit un film clasic de Crăciun, Singur acasă este un film pentru copiii mai mari, iar indicația este ca cei mai mici de 12 ani să vizioneze filmul doar cu acordul părinților, și poate fi vizionat doar în variantă subtitrată în limba română.

Faceți cunoștință cu Kevin, un băiețel de 8 ani, care este lăsat singur acasă în Ajun de Crăciun de familia lui care a plecat să-și petreacă sărbătorile la Paris. Kevin rămâne acasă și, cum casa lui este ținta unor hoți, trece printr-o mulțime de aventuri haioase și neașteptate.

Datorită succesului producției, au apărut și următoarele filme care îl au în centru pe același băiețel care reușește, cumva, să rămână singur printr-un aeroport sau altul și trece prin diverse aventuri cu aceiași tâlhari ca în primul film sau cu alți spioni și răufăcători.

O comedie savuroasă de familie pe care o puteți viziona în fiecare an fie pe PRO TV, fie pe Antena 1, începând cu prima săptămână a lunii decembrie.

3. Cum a furat Grinch Crăciunul

Vedeta sărbătorilor anului 2018 a fost povestea scrisă de binecunoscutul scriitor britanic Dr. Seuss, Cum a furat Grinch Crăciunul.

Cartea, scrisă în 1957, a fost ecranizată prima oară în 1966 și continuă să fie difuzată de televiziuni și astăzi, păstrând aproape în întregime replicile originale. Titlul original este How the Grinch stole Christmas!

Povestea lui Grinch a avut parte de o nouă ecranizare. Grinch este un monstruleț țâfnos ce trăiește izolat în munți, departe de oamenii cumsecade din Cinești, urând Crăciunul, tot tărăboiul, dansurile, cântecele și bucuria cineștilor. Tocmai de aceea se hotărăște să-i vină de hac sărbătorii, ajutat de câinele său Max, pe post de ren.

Nu rata această poveste incredibil de amuzantă și plină de învățăminte. Cu siguranță, filmul va fi pe placul celui/celei mic/i.

4. Miracol pe strada 34

Pur și simplu nu ar fi Crăciun fără o vizualizare a acestui film remarcabil.

Deși varianta inițială a apărut în 1947, vă propun producția din 1994, unde rolul fetiței este jucat de Mara Wilson, aceeași actriță care a interpretat și rolul Matildei din filmul omonim.

Filmul spune povestea directorului executiv al magazinului Macy’s, Dorey și a fiicei ei care nu prea mai cred în Moș Crăciun. Dorey trebuie să angajeze un Moș Crăciun pentru magazin și acolo îl descoperă pe Kriss Kringle, un personaj cel puțin interesant și convingător care crede despre el însuși că este Moșul.

Te las pe tine să descoperi restul poveștii, împreună cu copiii.

5. Expresul Polar

Acesta este un film fantastic generat pe computer pe baza cărții cu același nume scrisă de Chris Van Allsburg.

Filmul, lansat în România în ajunul Crăciunului 2014, este potrivit pentru toate vârstele și spune povestea unui băiețel care călătorește spre Polul Nord, acasă la Moș Crăciun.

Povestea imaginată de scriitorul Chris Van Allsburg într-una dintre cele mai savuroase cărți pentru copii și preluată pentru ecrane de regizorul Robert Zemeckis, spune istoria lui Hero Boy și a uneia dintre nopțile de Crăciun ale copilăriei sale.

Hero Boy nu crede în Moș Crăciun și nici în miracole. Dar la invitația neobișnuitului conductor de tren (vocea lui Tom Hanks), el urcă în trenul Expresul Polar unde îi cunoaște pe Hero Girl, o tânără domnișoară mulatră care îi devine prietenă, pe Lonely Boy, un singuratic cum îi zice și numele, și pe Know-it-All (Le-știe-pe-toate), unul dintre acei copii care au răspunsuri la cam toate întrebările care îți pot trece prin cap. În felul lor, și din diverse motive, cu toții se îndoiesc de existența lui Moș Crăciun. De altfel, acesta și este motivul prezenței lor în tren: li se dă șansa să vadă ca să poată crede.

Restul poveștii și aventurilor te las pe tine să le descoperi, alături de cei mici.

Filmele sunt o bună ocazie de conectare în familie și de transmitere a mesajelor despre ce este cu adevărat important. Fie că alegeți să mergeți la cinema, să vedeți un film pe DVD acasă, la bunici sau prieteni, sunt sigură că cei mici își vor aduce aminte cu drag de acele Crăciunuri cu miros de floricele de porumb, bucurie și iz de sărbătoare.

Abonează-te la newsletter-ul buburuzei
Produsul a fost adăugat în coș!