ClickCease
Coș de cumpărături
Contactează-ne +40 728 821 935
Livrare gratuită pentru comenzile peste 200 lei

5 parcuri potrivite copiilor din București


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/r103553bubu/public_html/wp-content/themes/buburuza/functions.php on line 199

Atunci când vrei să ieși cu fiul sau fiica ta la o plimbare prin parc, știi că are nevoie de un spațiu special amenajat. Copiii nu merg în parc să se plimbe și să admire natura, ei au nevoie de locuri de joacă prevăzute cu leagăne, groapa de nisip, balansoare și tobogan. Toate acestea sunt surse de distracție care, de asemenea, îl ajută pe copilul tău să se dezvolte armonios. Tocmai de aceea, ți-am pregătit un articol cu cele mai potrivite 5 parcuri din capitală în care găsești ceva de făcut pentru orice vârstă:

  1. Parcul IOR 

Parcul IOR este printre cele mai amenajate parcuri din capitală, plin de flori, verdeață și locuri de joacă speciale pentru copii. Încă de la intrare simți mireasma florilor cu care este împodobit, iar copilul tău va găsi locuri de explorat toata ziulica. Aici găsești locuri unde te poți odihni pe bancă și tot aici poți servi micuțului tău o gustărică, să aibă energie pentru joacă. Iarna parcul este împodobit cu luminițe și în mijlocul său se află un brad imens. Copiii sunt cu adevărat fascinați să-și petreacă ziua în acest parc.

Picture1
2. Parcul Cișmigiu

În parcul Cișmigiu mergem la o plimbare cu barca și hidrobicicleta. Plimbarea costă doar 10 lei o oră. Acum rămâne de văzut cine vâslește sau dă din pedale: oare mami și tati? Dar nu te apropia prea tare de fântâna din mijlocul lacului, deoarece este posibil să se înfurie și să împroaște cu apă. Aici copiii au parte de un loc amenajat cu scenă, unde își pot exersa aptitudinile de mici vedete. Lângă, se află un loc amenajat cu leagăne și nisipar, pentru o pauză binemeritată de micii artiști obosiți.

În Cișmigiu, piticii au posibilitatea să-i călărească pe Tini și pe Rocky, doi ponei drăgălași. Nu numai pentru cei mici există surse de distracție, pentru cei mari se găsesc trăsuri trase de cai.

  1. Parcul Lumea Copiilor

Este situat lângă Palatul Copiilor, Calea Văcărești. Atracția principală este toboganul care are o înălțime de 10 m, unic atât în capitală, cât și în țară.

Întreaga sa amenajare beneficiază de o suprafață antitraumă care oferă prichindeilor siguranța necesară. Accesul în tobogan se face printr-un labirint de 5 metri pătrați, având o arie vastă de culori și forme, precum și module transparente tip fereastră, păsărele și turnulețe.

Componentele spațiului de joacă se interpun prin intermediul toboganului, astfel platformele, rampele și scările permit parcurgerea întregului labirint de către aproximativ 50 de micuți, simultan.

4. Parcul Tei

Parcul Tei este amplasat în partea de sud-est a Lacului Tei (pe cursul râului Colentina). 

În parc se află statuia lui I. L. Caragiale, și o fântână decorativă ce are ca element principal statuia unei nimfe deasupra unui bazin susținut de 4 tritoni.

Fântâna a fost turnată în fontă la Paris între anii 1931-1932, în celebra turnătorie specializată în fontă ornamental-artistică, „JJ Ducel et fils, maitres de forges, à Paris”.

Cele două alei principale ale parcului delimitează trei zone, unde sunt readuse la viață basmele românești, creându-se o lume minunată de poveste.

Parcul, cu o suprafață de 7 hectare, adăpostește o lume cu personaje și scene de poveste, un concept în care vizitatorii îi vor regăsi pe Ileana Cosânzeana, Făt Frumos și Verde Împărat, dar și „Balaurul cu șapte capete”, „Ielele” sau „Pasărea Măiastră”.

O vizită în acest parc își va oferi ocazia de a te distra și testa un Roller-Coaster, Casa Groazei, Lanțuri, Roata Mică, Mașinuțe electrice și un Carusel.

5. Parcul Orășelul Copiilor

Parcul este plin de bănci viu colorate, amplasate în locuri umbroase numai bune în zilele toride de vară, statui drăguțe lângă care vă puteți așeza pentru a face o poză memorabilă.

Zona cu fântâni arteziene se află chiar în centrul Orășelului Copiilor este printre principalele atracții ale parcului în zilele de vară. Apa dansează pe muzică, iar seara jeturile de apă sunt viu colorate. Te poți așeza uneori pe o bancă din apropiere și să savurezi spectacolul fără a face nimic în plus, doar să privești.

Zonele întinse pentru joacă și plajă sunt în zona de nord a parcului. Vara am văzut mereu familii cu copii, părinți și bunici că vin aici la picnic, la plagă, la jocuri de tot felul în aer liber.

Spațiile de joacă gratuite amenajate de primăria sectorului 4 sunt destul de numeroase în Orășelul copiilor din București. Tobogane, balansoare, leagăne, mini-carusel așteaptă, indiferent de anotimp mici aventurieri să-și consume energia și să se bucure de fiecare în parte.

Zonele de relaxare, umbrarele, sunt locurile unde vă puteți retrage departe de zgomotul parcului pentru o gustare, o gogoașă, o apă rece vara ori un ceiuț cald iarna.

Terenurile de sport din cea mai nouă zonă amenajată a parcului vă dau șansa să jucați baschet, fotbal, handbal, volei, tenis, totul gratuit, doar să veniți cu mingea de acasă și cu echipa deja formată.

Aleile vă stau tuturor la dispoziție pentru plimbări cu biciclete cu două sau trei roți, trotinete, cărucioare, role!

În ce alte parcuri îți place să petreci timp cu cei mici? Lasă-ne în comentarii sugestiile tale, precum și ce activități se pot desfășura acolo.

Abonează-te la newsletter-ul buburuzei
Produsul a fost adăugat în coș!