ClickCease
Coș de cumpărături
Contactează-ne +40 728 821 935
Livrare gratuită pentru comenzile peste 200 lei

7 cărți ideale pentru vacanță


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/r103553bubu/public_html/wp-content/themes/buburuza/functions.php on line 199

A venit vara și cu pași repezi se apropie vacanța…Probabil prima destinație va fi mersul la mare, dar oriunde v-ați afla, când se lasă seara, poveștile prind viață. Oricât de obosiți sunteți, copiilor le place să adoarmă în timp ce ascultă diverse lecturi. Articolul acesta vine în sprijinul tău pentru a alege cele mai bune cărți ce nu ar trebui să lipsească într-o călătorie.

Cele 7 cărți pe care vi le recomand au mici ilustrații în interior, sunt pline de umor, atent scrise și captivante în ceea ce privește povestea expusă și personajele. Unele dintre ele au mesaje emoționante, altele te vor purta prin diferite aventuri, unele vor naște adevărate discuții sau vor stârni multe râsete. O carte bună este aceea care te face să uiți de cotidian și îți permite să pătrunzi într-o altă lume.

  1. Lupul de Nisip de Asa Lind

Se potrivește de minune atunci când stați pe plajă, pe nisipul fin. Acțiunea se învârte în jurul unei fetițe pe nume Zackarina care trăiește cu părinții ei în Suedia, pe malul mării. Este destul de singuratică, dar într-o zi descoperă pe plajă un animal neobișnuit și destul de rar cu care se împrietenește rapid, Lupul de Nisip. Cartea urmărește micile întâmplări banale ca fiind momente captivante și amuzante privite prin intermediul relației dintre fetiță și straniul său partener de joacă. Legătura puternică pe care ei au format-o derivă din sensibilitatea, imaginația și umorul celor doi protagoniști. Este o carte cu o simbolistică foarte bogată în care descoperim răspunsuri simple la întrebările mari pe care ni le adresează cei mici în nevoia lor de a înțelege lumea și de a se integra în ea. Las un pasaj ce m-a emoționat: “Zackarina începu să se gândească la bunica… care-a avut o bunică… care a fost și ea fetiță… Cu ochii minții, gândul se preschimbă într-un colier lung, cu multe perle sidefii înșirate pe el și în care fiecare perlă era o bunică”.

O poți cumpăra de aici

 

  1. Regatul lui Kensuke de Michael Morpurgo

 

Michael, personajul principal, plecat într-o aventură pe mare cu părinții săi, este aruncat peste bord în timpul unei furtuni și ajunge pe o insulă pe care o crede pustie. Retras pe aceeași insulă cu zeci de ani în urmă, din dezamăgire, durere și dorința de a se retrage din lume, Kensuke ajunge să-l salveze pe Michael în mai multe rânduri, sfârșind prin a se împrieteni cu el, a-l învăța să supraviețuiască și, apoi, prin a-i spune povestea sa (care este una despre supraviețuire, frumusețe, natură, durere, tristețe). Cu toate că este o poveste tristă, este și foarte optimistă, iar cartea merită citită, datorită manierei în care este scrisă, dar și a aventurii prin care trece protagonistul: „Făceam ce făceau oamenii în basme. Plecam în căutare de aventuri”, spune Michael.

O poți achiziționa de aici

 

 

  1. O vară cu Isidor de Veronica D. Niculescu

Copilului tău îi plac animalele, în special păsările? Dacă da, atunci cartea aceasta o să devină preferata sa. Este o poveste emoționantă și puțin tristă despre prietenie, libertate și curaj. Se înfiripă o prietenie între o fetiță de 13 ani și un condor aproape bătrân pe care îl salvează de la grădina zoologică din București după ce află de la știri de moartea cimpanzeului, veteranul grădinii. Fetița îl aduce acasă și-l ascunde o vreme, timp în care descoperă lucruri fascinante despre acesta. În cele ce urmează cei doi fug împreună la munte, în Sinaia, locul care seamănă cu casa de mult uitată a condorului. Aceasta speră să-l învețe să zboare din nou și să-l elibereze cu adevărat.

„Au fost odată-n Munții D´Or

mama condor, tata condor.

Trăiau pe creasta crestelor,

zburau în spuma norilor,

mâncau doar mușchi de căprior,

sorbeau din roua zorilor.”

O poți achiziționa de aici

 

  1. Familia Penderwick de Jeanne Birdsall

Cartea prezintă micile aventuri cotidiene a celor patru surori Penderwick împreună cu iubitul lor tată la conacul Arundel. Aceștia trăiesc o vară captivantă pe care nu o vor uita prea curând și-și îmbunătățesc propriile lumi interioare. Se vor împrieteni cu Jeffrey Tifton, fiul proprietarei Arundel, care se dovedește curând cel mai bun tovarăș de aventuri. Țâfnoasa doamnă Tifton nu este la fel de încântată de surorile Penderwick ca Jeffrey și îi avertizează pe noii prieteni să se țină departe de necazuri. Este o poveste simpatică și emoționantă pentru copii care evidențiază esența copilăriei cu toate sentimentele și trăirile ei. O poți cumpăra de aici.

 

  1. Cartea Junglei de Rudyard Kipling

 

Cartea Junglei este una dintre cele mai iubite cărți ale copilăriei oricărui adult și o carte potrivită pentru orice copil. Personajul principal este Mowgli, puiul de om abandonat și crescut de o familie de lupi în jungla indiană.  Animalele care participă la aventuri evidențiază caractere umane și sunt îndrăgite imediat de cititor: Akela, lupul singuratic; Bagheera, vrednica și înțeleapta panteră neagră; Kaa, pitonul; Baloo ursul cel mare și bun. În același timp, Shere-Khan, tigrul cel temut, la fel ca Tabachera, șacalul băgăreț, sunt personajele negative. Povestea îl urmărește pe Mowgli care fură Floarea de Foc şi reuşeşte să îl învingă pe Shere-Khan.

O poți achiziționa de aici.

 

 

  1. Jurnalul unui Puști de Jeff Kinney

Plină de umor și construită pe înțelegerea autentică a universului copiilor, Jurnalul unui puști are toate argumentele pentru a-i convinge și pe cei mai reticenți copii că lectura nu este deloc o activitate plictisitoare. O carte amuzantă cu care cei mici pot rezona pentru că pare scrisă de unul de-ai lor, foarte actuală și ancorată în universul puștilor, și care îi poate face să uite câteva ore de fascinația ecranelor. Despre ce este vorba? Greg Heffley a intrat în bucluc. Școala a fost vandalizată, iar el e principalul suspect. Oricât de ciudat ar suna, el e nevinovat. Într-un fel, cel puţin. Poliția îi dă de urmă, dar, ca din senin, se iscă o furtună de zăpadă care îi ține pe Greg și pe familia lui blocați în casă. Greg știe că, imediat ce se va topi zăpada, va fi nevoit să suporte consecinţele faptelor sale, dar există oare o pedeapsă mai mare decât să fii captiv în propria casă, împreună cu familia ta, pe durata sărbătorilor?

O poți achiziționa de aici.

 

  1. Insula Delfinilor Albaștri de Scot O’Dell

 

Rămasă singură pe o insulă pustie, Karana, o fată curajoasă dintr-un trib indian, înfruntă pericole teribile. Ea trebuie să descopere cum poate să îmblânzească natura potrivnică şi, mai presus de toate, cum să supravieţuiască. Timp de 18 ani, singurii ei prieteni sunt necuvântătoarele, iar viața este o continuă luptă pentru supraviețuire. Bazată pe fapte reale, este o poveste neobișnuită despre supraviețuire, descoperire și minunăția naturii. O carte pentru copii emoționantă, în care momentele dezolante se întrepătrund cu cele fericite, dând naștere unei povești pline de optimism, curaj și speranță. Cartea a fost premiată cu Medalia Newbery.

O poți cumpăra de aici.

 

 

Sper că v-au plăcut sugestiile de cărți și că o să le citiți cu plăcere dacă încă nu ați făcut-o. Indiferent de vârstă, lectura are un farmec aparte. Fiecare carte e un portal magic spre lumi necunoscute ce abia așteaptă să fie descoperite, orice capitol citit e o aventură rezervată celor curajoși, iar fiecare personaj e un potențial prieten la cataramă. Ce poate fi mai frumos de atât? Sunt curioasă ce alte recomandări de povești nemuritoare ai. Lasă-ne în comentarii câteva recomandări.

Abonează-te la newsletter-ul buburuzei
Produsul a fost adăugat în coș!