ClickCease
Coș de cumpărături
Contactează-ne +40 728 821 935
Livrare gratuită pentru comenzile peste 200 lei
activitati de iarna

TOP 8 activitati de iarna pentru copii


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/r103553bubu/public_html/wp-content/themes/buburuza/functions.php on line 199

Zilele de iarna si zapada ii indeamna pe copii sa iasa in aer liber si sa se distreze. Asa ca iata cele mai frumoase activitati in care ii puteti implica sezonul acesta pe copiii de toate varstele. Nu uitati sa pregatiti ciocolata calda atunci cand toata lumea se retrage in interior dupa o partida buna de bulgareala, ski, patinaj, sanius etc.

1. Sanius

Nu e nimic mai bun decat sa aluneci pe talpile fine ale saniei prin aerul rece de iarna. Gasiti un deal bun si luati-va sania (farasul, ligheanul sau punga) si veti putea petrece ore intregi de distractie. Saniusul este distractiv pentru toate varstele, dar daca vorbim de copiii mici, acestia ar trebui sa fie insotiti de catre parinti si sa fie bine imbracati pentru a amortiza tumbele in zapada.

2. Schi

Schiul alpin si schiul de tura sunt sporturile preferate de multe familii in timpul lunilor de iarna. Unii copii incep sa schieze de la varsta de 2 sau 3 ani, dar cea mai buna varsta este probabil cea de 5 ani, cand copiii au o coordonare mai buna si nu le este atat de frica de eventualele cazaturi.

Tinerii schiori pot merge pe partiile pentru copii sau pentru incepatori, pe trasee usoare, dar in orice caz ar trebui sa fie insotiti permanent de catre un adult. Lectiile de schi ii pot ajuta pe cei mici sa stapaneasca mai usor si mai rapid acest sport de iarna. Desigur, este intelept sa investiti intr-o casca si in echipament potrivit pentru schi.

3. Snowboard

La fel ca in cazul schiurilor, copiii mici pot incepe sa faca snowboard de la varsta de 5 sau 6 ani. Totusi, acest sport de iarna tinde sa fie mai popular in randul adolescentilor care au puterea si abilitatea de a stapani mai bine placa si de a incerca mai multe trucruri. Lectiile si echipamentul de siguranta (casca, genunchiere, aparatori pentru maini si solduri) sunt intotdeauna recomandate, pentru ca cei care practica snowboard ajung deseori in zapada sau se pot lovi destul de usor.

ingerasi de zapada

4. Ingerasi in zapada

Daca zapada e pufoasa, copiii imbracati adecvat in costume sau combinezoane groase de iarna se pot tranti pe zapada, pot da din maini si din picioare pentru a face ingerasi.

Activitatea aceasta este simpla si foarte distractiva, chiar si pentru cei mai mici copii. La final, puteti decora ingerasul cu tot felul de materiale, cu haine, accesorii vechi sau colorant alimentar. De ce sa va opriti la omul de zapada clasic cand puteti la fel de bine sa va jucati cu ingerasi in zapada?

5. Patinaj

Aceasta activitate este destul de dificila pentru copiii mai mici, dar acum exista diverse metode pentru a-i invata pe copii sa-si tina echilibrul (de exemplu, tinandu-se de un ursulet pe care il pot impinge). Oricum cea mai buna varsta pentru patinaj o reprezinta cea de 4 – 5 ani. Majoritatea copiilor vor putea sa se aventureze acum sa faca patinaj sau hochei pe gheata. Este important ca cei mici sa poarte casca si sa li se ofere ajutor la inceput pentru a-si putea tine echilibrul.

6. Un om de zapada

De la bebelusi pana la copiii mai mari, toti vor fi incantati sa admire un om de zapada in curte, mai ales in preajma sarbatorilor de iarna. Puteti stivui mai multi bulgari de zapada, iar apoi copiii pot imbraca si decora omul de nea dupa bunul plac – cu fructe, legume, bete, haine si alte materiale. Imaginatia nu are limite. Copiii mai mici pot face un om de zapada in miniatura.

7. Construiti un igloo in zapada

Dupa ingerasi pe zapada si oameni de zapada, puteti trece la urmatorul nivel: un igloo sau o fortareata de zapada. Pentru aceasta, copiii pot folosi chiar si lopeti sau greble de gradina. La final, se vor putea juca precum eschimosii si daca vreti, puteti duce mai departe aceasta activitate, citind o carte despre igloo-uri, Polul Nord si eschimosi.

8. Bataie cu bulgari de zapada

O alta activitate distractiva de familie, impreuna cu cei mici, poate fi o bataie cu bulgari de zapada. Totusi, trebuie sa fiti precauti pentru ca bataia cu zapada sa nu se transforme in agresiune. Ca sa evitati ranile, asigurati-va ca zapada este pufoasa si nu inghetata. Iata si un sfat – prima data intindeti-va pe zapada pentru cateva minute pentru a va incalzi si apoi incercati sa formati bulgari din aceasta zapada mai calda.

Iarna este un anotimp foarte frumos, chiar daca este rece. E pacat sa ramaneti in casa cand exista atat de multe activitati minunate pe care le puteti face impreuna cu cei mici. Vei petrece timp de calitate impreuna si cei mici se vor simti foarte bine.

Abonează-te la newsletter-ul buburuzei
Produsul a fost adăugat în coș!