ClickCease
Coș de cumpărături
Contactează-ne +40 728 821 935
Livrare gratuită pentru comenzile peste 200 lei

Activități pe care le poți face acasă alături de copil


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/r103553bubu/public_html/wp-content/themes/buburuza/functions.php on line 199

Nu mai ai idei de activități și de jocuri pentru cei mici în casă? Nu te panica. Acest articol este dedicat tuturor celor caută distracție și pentru care plictiseala nu există! Ai ajuns exact acolo unde trebuie!

Cu toții știm că atunci când ai copii trebuie să le acorzi atenția de care au nevoie, deoarece se plictisesc repede și devin neastâmpărați. În zilele ploioase, când aceștia nu se pot bucura de natură, este dificil să găsim activități recreative sau educative. În cele ce urmează am să vă prezint câte o activitate pentru fiecare zi a săptămânii.

 

  1. Ghicitul obiectelor

Încă de când eram mică, bunicul meu m-a învățat un joc pe care vreau să-l împărtășesc cu tine. Este super distractiv, dar și educativ. Ce presupune?

Alege un obiect din încăperea în care te afli și descrie forma, culoarea, dimensiunea acestuia. Copilul va trebui să îl ghicească și apoi să alcătuiască o scurtă poveste în care să integreze obiectul. Pe lângă faptul că o să râdeți mult, o să îi testezi cunoștințele și imaginația. Nu există un timp-limită, dar pentru a spori atractivitatea sa, poți fixa tu unul.

 

  1. Cele mai lungi cuvinte

Atunci când ai o treabă ce nu suportă amânare, iar copilul este agitat nu e nevoie să îi dai telefonul ca să se potolească. Poți să îi antrenezi mintea și să îl ții ocupat jucându-vă cele mai lungi cuvinte. Denumirea este inventată și este o extensie a jocului Fazan. Pornind de la o anumită literă, trebuie să alcătuiți cât mai multe cuvinte, dar și cât mai lungi. Primul care reușește să găsească cele mai lungi cuvinte, câștigă. În felul acesta, o să îi îmbogățești vocabularul și o să vă provocați reciproc să gândiți cât mai profund.

  1.  Teatrul de păpuși

Copiii adoră să se joace, mai ales când personajele din desene prind viață. Cum ar fi să organizați o piesă de teatru chiar la voi acasă? Iar cei mici să fie chiar actorii principali? Poți începe prin a lega o franghie care să împartă cameră în jumătate și să atașezi un cearceaf care să fie pe post de cortină. Apoi, împreună cu copilul, alegi câteva jucării și povestea pe care să o pună în scenă. Aduni toată familia și te uiți la piesă.

PS: Nu uitați aplauzele, voia bună și….recompensa!

Un joc plin de imaginație și creativitate!

 

  1. Joaca de-a bucătarul

Ai observat că cel mic are o atracție pentru gătit? Îi place să stea cu tine în bucătărie și să amestece în bucate? Am o propunere: gătiți o prăjitură împreună. Ceva ușor de făcut în care copilul să facă aproape tot. Nu te supăra dacă varsă din ingrediente sau murdărește prea multe…totul se spală, iar bucuria acestuia o să fie de inegalat. Cine știe ce masterchef poate deveni?

 

  1. Cutia misterelor

Alege o cutie mare de carton și pune în ea tot felul de obiecte de diferite culori și forme. Nu trebuie să fie doar jucării. Pot fi și fructe, rechizite, cărți etc. Acoperă cutia cu un capac pentru a nu se vedea în ea. Fiecare jucător va trebui să aibă o foaie și un creion pe care să scrie denumirea obiectelor. Jucătorii trebuie să bage mâna în cutie și să identifice obiectele. Când toată lumea a trecut pe la cutie se vor compara obiectele scrise de ei și se va atribui un premiu persoanei care a identificat corect cele mai multe obiecte. Premiul poate fi o nouă carte de colorat sau o nouă jucărie.

  1. Construiți un cort

Adună cât mai multe pături, cearceafuri, perne și încearcă să construiești un cort în care copilul să aibă lucrurile cele mai de preț pentru el. Jucați-vă, spuneți povești și poate chiar luați o gustare în interiorul acestuia. O să vă distrați pe cinste, iar timpul parcă va sta în loc și o să redeveniți cu toții copii.

 

  1. Alb și negru

Înregistrează-te în timp ce spui o scurtă poveste în care să incluzi frecvent cuvintele alb și negru. Pune-l pe copil să asculte cu atenție înregistrarea. Ia un pix și o foaie și împarte-o în două coloane. Una e pentru alb și alta pentru negru. De fiecare dată când va auzi alb va trebui să noteze pe foaie un punct în dreptul coloanei cu pricina și cu o linie pentru negru. Creează o poveste amuzantă.

Acest exercițiu este ideal pentru a-i testa capacitatea de atenție și de concentrare!

Chiar dacă afară vremea nu este prea prietenoasă, acum ai descoperit și activități plăcute de făcut în casă.

Dacă ai ajuns până aici, cu siguranță ai găsit ceva care să îți placă. Mai știi și alte idei de jocuri pentru copii? Sunt curioasă să le descopăr. Scrie-le în comentarii!

S-ar putea să îți placă sau să îți fie de folos și Activități de sezon

 

 

 

Abonează-te la newsletter-ul buburuzei
Produsul a fost adăugat în coș!