Coș de cumpărături
Contactează-ne +40 789 2021
Livrare gratuită pentru comenzile peste 200 lei

Avantajele jucariilor Montessori in educatia copiilor

Telul oricarui parinte este sa-i ofere copilului o educatie aleasa si sa contribuie in permanenta la dezvoltarea acestuia. Iar jucariile joaca un rol extrem de important vizavi de dezvoltarea fizica si psihica a copilului, modul de alegere al acestora avand o importanta extrem de ridicata. Specialistii recomanda jucariile Montessori, acele jucarii care corespund unor standarde riguroase, elaborate de catre cei mai renumiti experti in materie de copii.

Adesea aceste jucarii nu vor fi prezente in magazine cu o descriere directa de tipul unei sintagme dedicate precum “Jucarie X Montessori”, fiind de datoria parintilor si a expertilor ce recomanda jucarii pentru copii sa cunoasca modul in care aceste jucarii se pot diferentia de cele clasice, cat si beneficiile acestora.

Atribute cheie ale jucariilor Montessori

Jucariile Montessori sunt insotite de cateva atribute cheie care le permit o identificare extrem de facila:

  • Forma jucariilor este una ergonomica, adaptata varstei copilului.
  • Culorile sunt atragatoare, dar si linistite in acelasi timp.
  • Joaca cu jucariile Montessori ii stimuleaza pe cei mici sa descopere placerea si dorinta de creatie, de nou, copilul fiind antrenat in permanenta sa se joace, fara sa se plictiseasca cu usurinta.
  • Deseori detaliile jucariilor sunt asemanatoare cu o serie de produse si obiecte ce se regasesc in realitate.
  • Jucariile sunt pe deplin sigure si nu impun niciun risc asupra sanatatii copiilor.

jucarii montessoriAvantajele jucariilor Montessori in siguranta si educatia copiilor

Cateva dintre principalele avantaje ale jucariilor Montessori se regasesc in mod direct in atributele cheie ce le ofera acest statut special de jucarii educationale si diferentiate de restul jucariilor concepute la intamplare. Materialele din care sunt confectionate aceste jucarii sunt prietenoase, deseori chiar ecologice, fapt din care cei mici pot invata ca micile placeri ale vietii pot fi indeplinite intr-un mod responsabil, fara a-i afecta pe cei din jur sau mediu inconjurator. Astfel, de baza sunt jucariile din lemn, hartie sau plexigras.

Nu exista niciun risc ca cel mic sa inhaleze substante toxice sau parti cotondente ce ar putea produce o serie de incidente nedorite. Iata, de exemplu, casutele DIY fac parte din seria jucariilor Montessori care corespund intru tocmai atributelor cheie mentionate anterior. Prin designul lor cat se poate de real, jucariile in miniatura devin extrem de atractive, iar cei mici se vor bucura pe deplin de intregul proces de creatie necesar la constructia unei machete.

Un alt avantaj este si faptul ca aceste jucarii ii fac pe cei mici sa fie mai energici, mai receptivi la o serie de activitati, mai dornici sa exploreze relatiile interumane, de grup, descoperindu-se pe sine si intreg potentialul lor. Iar toate acestea ies la iveala in mod involuntar, fara pic de efort.

Jucariile de acest tip au si posibilitatea de a concepe copiilor un mediu armonios, prevenind aparitia plictiselii, dar si a anxietatii sau a stresului care pot avea impact negativ pe termen lung. Cu ajutorul acestor jucarii poti preveni sedentarismul, sa stimulezi emotiile si/sau capacitatea de autoaparare psihica, care-l va ajuta pe cel mic sa invete cum sa faca fata unor situatii neplacute, problemelor si cum sa gaseasca un raspuns optim la nevoile sale in mod independent.

Abonează-te la newsletter-ul buburuzei
Produsul a fost adăugat în coș!