Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/r103553bubu/public_html/wp-content/themes/buburuza/functions.php on line 199
Rucsacul copilului de gradinita are un rol extrem de important, el fiind o legatura cruciala intre gradinita si ceea ce inseamna acasa. Dar, daca cel mic are probleme cu organizarea (lucru foarte des intalnit la aceasta varsta), pastrarea rucsacului in stare buna poate fi o reala provocare pentru el.
In timp, rucsacul se poate transforma intr-un cos de gunoi cu multe hartii mototolite, firimituri si alte obiecte mici uitate. Problema este ca daca cel mic nu gaseste usor ceea ce ii trebuie in rucsac, conexiunea aceea casa- gradinita despre care am discutat se rupe.
Din fericire, tu, ca parinte, iti poti ajuta copilul sa aiba un rucsac organizat si curat. Iata cateva modalitati practice care te vor ajuta in acest sens.
6 Sfaturi bune sa organizezi rucsacul de gradinita
1. Gaseste un rucsac potrivit pentru nevoile copilului tau
Organizarea unui rucsac de gradinita incepe cu alegerea celui mai potrivit model pentru copilul tau. Copiii de aceasta varsta pot avea dificultati in manipularea unui rucsac prea mare, cu exceptia cazului in care acesta are roti.
Totusi, chiar si un troller poate fi dificil de gestionat in sala de catre cel mic. Important este sa te asiguri ca rucsacul pe care i-l cumperi este robust, de calitate, ca are compartimente si buzunare cu fermoar sau care se inchid/ deschid cu usurinta.
Vezi in oferta noastra o multime de rucsace frumoase pentru gradinita – CLICK AICI
2. Incepe organizarea rucsacului
Cand vrei sa organizezi rucsacul copilului de gradinita, asigura-te ca este gol prima data. Daca are deja cateva lucruri in el, goleste-l si incepe de la zero. Apoi, roaga-l pe copil sa sorteze tot ce era in rucsac in doua grupe: ce este pentru acasa si ce este pentru scoala.
Grupa pentru scoala ar putea include rechizite precum pixuri, creioane, caiete, hartii. Cealalta grupa va cuprinde cutia de pranz si hainele pentru sport. Orice altceva merge fie la gunoi, fie ramane acasa. Scutura bine rucsacul pentru a elimina orice urma de firimituri.
3. Sorteaza materialele scolare
Ajuta copilul sa-si sorteze cat mai clar rechizitele de scoala. De exemplu, puneti la un loc pixurile, creioanele si alte instrumente de scris. Apoi, puneti caietele cu manualele si dosarele. Fiecare categorie trebuie sa ocupe un anumit compartiment sau buzunar cu fermoar. Pentru instrumentele de scris poate fi suficient doar un compartiment mai mic.
4. Eticheteaza
Dupa ce ai pus totul in mod organizat in rucsacul de gradinita, este timpul sa etichetezi. Astfel, cel mic isi va aduce aminte unde poate gasi de fiecare data tot ceea ce ii trebuie. Puteti face cateva exercitii ca sa vezi daca a inteles. De exemplu, poti goli rucsacul de fata cu el si apoi sa-l provoci sa puna el singur lucrurile la loc.
5. Include in rucsac un dosar special cu lucrurile pe care copilul le va aduce acasa
Da-i copilului tau un dosar colorat pentru toate lucrarile si foile pe care le primeste de la gradinita si pe care trebuie sa le aduca acasa. Aminteste-i celui mic ca acest dosar trebuie sa ajunga acasa in fiecare zi, in rucsacul sau. Verifica rucsacul periodic si scoate aceste materiale de fiecare data.
6. Fa-ti timp pentru a verifica in mod regulat rucsacul copilului de gradinita
Organizarea este importanta, dar la fel de important este sa pastrezi aceasta ordine pe termen lung. De aceea, iti recomandam sa verifici regulat rucsacul celui mic. Astfel, poti evita acumularea firimiturilor, a hartiilor mototolite si a altor obiecte care ar trebui sa ajunga la gunoi.
Este bine sa faci aceasta verificare de fata cu cel mic, o data pe saptamana (duminica seara) sau o data la doua saptamani.
Copiii de gradinita au nevoie de mult exercitiu ca sa poata sa-si organizeze singuri rucsacul. De aceea, ai rabdare cu al tau copil, ajuta-l si explica-i chiar si de mai multe ori cum ar trebui sa procedeze pentru a-si tine rucsacul curat si ordonat.