Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/r103553bubu/public_html/wp-content/themes/buburuza/functions.php on line 199
Iata 7 sfaturi si idei care o sa va ajute sa oferiti copilului dumneavoastra o camera frumoasa, distractiva si functionala. Amenajarea camerei copilului reprezinta o provocare unica, fie ca aveti un baietel fan al fotbalului, fie ca aveti o printesa pasionata de zane si povesti. Secretul este sa aduceti o energie proaspata si inocenta in amenajarea camerei, fara sa ignorati aspectele practice esentiale.
Aceste sfaturi pentru amenajarea camerei copilului va vor ajuta sa creati un paradis frumos si functional in care cel mic se va bucura sa se joace, sa doarma, sa studieze si sa realizeze alte activitati specifice varstei sale.
1. Adaugati elemente grafice
Indiferent daca optati pentru imagini, desene sau alte elemente grafice, acestea pot lumina camera copilului. Grafica adauga energie si o stare placuta atmosferei, in functie de stilul ales. Va recomandam sa alegeti pentru copii o tema vesela si sa incorporati imagini cu animale sau personaje din povesti ori desene animate. Tineti minte ca cei mici cresc rapid, asa ca este indicat sa alegeti ceva care sa fie valabil si in prezent, dar si peste 6 luni sau 1 an. Truc pentru profesionisti: Posterele amuzante sau fotografiile din viata reala sunt o alta optiune demna de avut in vedere pe masura ce copilul creste.
2. Acordati o atentie speciala depozitarii
Este intotdeauna o idee foarte buna sa incorporati solutii creative pentru depozitare in camera copilului. Faceti astfel incat elementele atractive sa devina si functionale. Integrati armonios un dulap sau o comoda in tematica incaperii. Cosurile si lazile colorate sunt o alta optiune perfecta pentru jucariile si hainele utilizate frecvent. Alegeti un pat cu sertar inferior pentru a ascunde rapid lenjeriile, jucariile si alte lucruri minore care se regasesc de obicei din plin in camera copiilor. Acest lucru va evita dezordinea.
3. Puneti culoare din plin
Alegerea unei scheme de culori pline de viata va contribui mult la crearea acelei vibratii tineresti si optimiste in camera celui mic. Configurati camera in culorile preferate ale copilului sau alegeti orice paleta cu 2 sau trei nuante primare ori pastel. Adaugati apoi cuverturi de pat colorate, jaluzele, covoare si tablouri pentru a lumina frumos camera copilului si pentru a-i oferi o aroma distinctiva. Este esential sa va asigurati ca echilibrati culorile indraznete cu pete neutre de liniste, pentru un aspect vizual placut, armonios.
4. Selectati un covor pufos, moale si confortabil
Covoarele sunt o modalitate excelenta de a aduce mai multa culoare si caldura in camera copilului. Daca veti aseza un covor langa patul sau, el va avea un spatiu suplimentar pentru a se desfasura si pentru a se juca in voie. Covoarele sunt mai practice decat mocheta, pentru ca pot fi usor indepartate si curatate.
5. Etajere inteligente
Rafturile la vedere sunt o solutie ingenioasa pentru depozitarea multor lucruri importante pentru copii: carti, jucarii, jocuri etc. Vor avea astfel lucrurile la indemana si vor putea sa ramana ordonati. Pentru ca sunt suspendate pe perete, ele nu ocupa spatiu pe podea. Puteti aseza etajerele intr-un mod original – de copac, oblic, cu efect plutitor etc.
6. Trasati zone de lucru si de joaca
Pentru ca cel mic sa fie organizat de la varsta frageda, definiti clar zonele de lucru si de joaca in camera sa. Configurati o zona cu o suprafata cu sertare si etajere pentru teme sau proiecte creative, puzzle-uri, lectura etc. Asezati masa de studiu langa o fereastra pentru a permite patrunderea luminii naturale si a aerului proaspat.
Asigurati-va ca este suficient de mult spatiu pentru depozitarea cartilor, rechizitelor si altor articole de papetarie. Pentru aceasta zona, optati pentru un stil neutru, pentru ca cel mic sa se poata concentra mai usor. Cat priveste spatiul pentru joaca, acesta ar trebui sa fie luminos si sa permite accesul facil la jucarii, jocuri, animale de plus, papusi etc.
7. Lasati loc pentru upgrade-uri
Una din cele mai mari provocari in decorarea camerei copilului este necesitatea de a face upgrade frecvent – asta pentru ca nevoile si cerintele copilului se vor schimba cu siguranta pe masura ce el inainteaza in varsta. De aceea, asigurati-va ca schema decorativa pe care o alegeti permite un upgrade sau o ajustare usoara, in functiile de nevoile in continua schimbare ale celui mic.
O modalitate prin care puteti face acest lucru este sa optati de la bun inceput pentru o schema neutra si sa accesorizati cu pete colorate, cuverturi de pat, lucrari de arta care se pot schimba in functie de gusturile evolutive ale copilului etc.
Atunci cand amejati camera copilului, asigurati-va ca tineti cont de preferintele si obiceiurile sale. Fiecare copil este unic in felul sau si este intotdeauna minunat sa mergeti pe un aspect care surprinde tone de personalitate. Prin urmare, daca varsta copilului permite, incurajati-l pe acesta sa se implice in proces – cu siguranta va fi foarte incantat de acest lucru.