Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/r103553bubu/public_html/wp-content/themes/buburuza/functions.php on line 199
Ești în căutare de idei pentru a-i ține pe cei mici ocupați? Oprește-te! Tocmai ai ajuns să citești articolul potrivit! Copiii adoră să se joace indiferent de vârstă. Cumpărându-i jocuri educative poți îmbina utilul cu plăcutul. Acestea le țin mintea curioasă și ocupată.
Ți-am pregătit mai jos o listă cu 7 jocuri de societate care stimulează creativitatea și ingeniozitatea celor mici în diferite moduri. De asemenea, sunt și o oportunitate interactivă pentru întreaga familie de a petrece timp de calitate împreună acasă sau oriunde v-ați afla. Totodată, copiii învață lucruri noi prin intermediul acestora.
Prin joc, copiii acumulează mai repede informațiile, fiind totul interactiv. Se poate numi învățare activă, deoarece ei propun, testează, se joacă, construiesc și îmbunătățesc lucruri și astfel ajung la progres. Ți-am stârnit curiozitatea?
Acest joc de societate, ideal de împărtășit atât cu familia, cât și cu prietenii indiferent de vârstă și de loc, este o adaptare a clasicului boardgame. Este o variantă interesantă și captivantă destinată copiilor (5+ ani) care învață prin joc cum să-și administreze banii fiind în conformitate cu viața reală (există taxe, pot cumpăra sau vinde proprietăți, primesc chirie, apar cheltuieli neprevăzute, pot ajunge în faliment). Totodată, își pot dezvolta abilitățile de comunicare, de îndemânare, gândesc diferite strategii, au nevoie de creativitate. Îi învață cum ar trebui să negocieze și ce schimburi îi avantajează.
Este un joc de societate ce stimulează creativitatea, gândirea logică și inteligența vizuală. Ajută la dezvoltarea unor abilități de comunicare și de argumentare. Bazat pe logică și asociere, este recomandat copiilor de 6-12 ani care sunt provocați să găsească conexiuni logice între piesele de joc: cu cât mai multe, cu atât mai bine. Acesta are nevoie de minimum 2 jucători, fiind ideal deopotrivă pentru adulți.
Ce presupune?
Regula de bază a jocului este să formezi o conexiune din două piese și să spui cu voce tare care este ea. Următorii jucători trebuie să facă alte conexiuni logice cu piesele celorlalți, care sunt date deja jos și fiecare mai ia câte o nouă piesă oricând pune una jos. Jocul se termină când toate piesele au fost folosite.
Este interesant datorită numeroaselor conexiuni care se pot crea în timpul jocului (poți alege varianta mai ușoară sau mai dificilă). De asemenea, are un design prietenos și colorat.
Dexteritate, memorie, abilități sociale și de comunicare, atenție la detalii, creativitate și inteligență – acestea sunt cuvintele cheie care descriu cel mai bine acest joc.
Produsele Brainbox sunt o serie de jocuri educative pentru copii de diferite vârste, de la cei mici care au 3 ani până la cei de 7-8 anișori. Pot fi jucate atât în familie, cât și cu prietenii într-o excursie.
Cuprinde diferite arii precum: univers, culturile și orașele lumii (inclusiv România).
Cum se joacă?
Jocurile educative pentru copii de 7+ ani conțin o cutie cu cartonașe, o clepsidră și un zar. Cel mai tânăr jucător trage un cartonaș și pornește clepsidra, iar în acest tip analizează informațiile și imaginea de pe cartonaș. După 10 secunde, când se scurge clepsidra, jucătorul dă cartonașul următorului și dă cu zarul. Numărul de pe zar corespunde numărului întrebării de pe spatele cartonașului. la care trebuie să răspundă corect pentru a-l păstra. Dacă nu răspunde corect, pune cartonașul în cutie și următorul jucător trage alt cartonaș. Câștigător este cel cu cele mai multe cartonașe adunate la final.
- Circuite electronice (80 de exerciții)
Este un joc complex ce îi învață pe copii principii de electronică, logică, gândire algoritmică și îl ajută să-și dezvolte inteligența, răbdarea, concentrarea, atenția, creativitatea.
Jocul este recomandat copiilor care au peste 6 ani și se poate juca atât acasă cu familia, cât și la școală cu prietenii.
Chiar dacă la o primă vedere nu pare atât de distractiv ca celelalte prezentate până acum, copiii se vor entuziasma în fața provocării de a asambla diferite părți componente de circuite electronice, cu lumini, sunete, motoare și întrerupătoare, astfel, vor putea să-și dezvolte creativitatea, gândirea logică și algoritmică și îndemânarea în 80 de moduri
Un alt joc care stimulează creativitatea și abilitățile de comunicare, lucrul în echipă, gândirea. Jucătorii își pot pune în evidență personalitatea, capacitățile artistice, fantezia și îndemânarea.
Este o combinație de elemente: mimă, descriere verbală sau desen. Toate acestea trebuie folosite pentru a-ți ajuta partenerii de joc să ghicească anumite cuvinte, expresii și astfel să înaintați. Veți avea nevoie de creion și de hârtie.
Este recomandat copiilor cu vârste cuprinse între 6-12 ani și trebuie să fiți minim 3 persoane. Distracția, râsetele, oftica sunt stări des întâlnite în acest joc.
Este un joc care îi învață pe copii principii de programare și matematică, logică, gândire algoritmică. Le dezvoltă abilitățile creative, gândirea rapidă, răbdarea, atenția și exprimarea.
Vizează viitorii programatori, ingineri sau matematicieni. Așadar, roboțelul Artie este o jucărie special concepută pentru a susține curiozitatea pentru tehnologie, știință, matematică și inginerie, abilități necesare în multe meserii de viitor.
Robotul poate fi programat în patru moduri pentru a realiza diferite sarcini (să deseneze, să se joace, să se deplaseze) și este recomandat copiilor între 7-11 ani care vor învăța astfel să-și antreneze mintea prin joc.
Versiunea dedicată copiilor cu vârste între 6 și 9 ani a celebrului joc de strategie Catan, poate fi una dintre cele mai bune alegeri pentru dezvoltarea unor deprinderi precum negocierea, gândirea strategică și bine organizată, dar și dezvoltarea simțului competitiv.
Jucătorii ajung în rolul unor pirați interesați de construirea de adăposturi pe noi insule de unde pot face rost de resursele care să le permită apoi dezvoltarea și extinderea.
Regulile simplificate fac ca jocul să fie foarte simplu de înțeles și abordat cu plăcere de către copii. Jocul durează în medie 30-40 de minute și poate fi jucat de 2 până la 4 persoane.
Catan Junior nu este un joc de societate destinat în exclusivitate copiilor, ci este un joc pentru întreaga familie de care se pot bucura și adulții împreună cu cei mici, creând momente unice.
Fiecare joc din cele prezentate ajută copilul să-și dezvolte diverse aptitudini și să rețină mai ușor diferite informații. Încearcă și tu varianta preferată și lasă-ne în comentarii părerea. Aștept cu mare interes să aflu ce efecte au jocurile propuse!
S-ar putea să îți placă sau să îți fie de folos și Recomandări de filme pentru copii