ClickCease
Coș de cumpărături
Contactează-ne +40 728 821 935
Livrare gratuită pentru comenzile peste 200 lei

9 Motive bune sa-i cumperi puzzle-uri copilului tau


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/r103553bubu/public_html/wp-content/themes/buburuza/functions.php on line 199

Puzzle-urile sunt distractive, dar si un instrument important de invatare care poate fi folosit pentru dezvoltarea copilului. Secretul cheie este selectarea puzzle-urilor adecvate varstei copilului. Pe masura ce copilul creste, poti adauga puzzle-uri din ce in ce mai complicate in colectia sa.

Potrivit psihologilor, este important sa permiti copilului sa manipuleze lumea din jurul sau pentru ca astfel isi poate dezvolta creierul. Puzzle-urile fac acest lucru posibil. Prin urmare, incearca sa-ti implici copilul cat mai mult in rezolvarea puzzle-urilor.

In plus, multe puzzle-uri sunt ieftine si il fac pe copil sa se desprinda de televizor, tableta sau computer, sa-si mentina mintea angajata intr-o sursa sanatoasa de divertisment, timp de cateva ore.

cadou-de-craciun

Vezi colectia noastra de puzzle-ul 3D casute DIY

De asemenea, rezolvarea unui puzzle este o activitate relaxanta. Puzzle-urile sunt reutilizabile si copiii le pot face si desface de multe ori.

Iata cat de importante sunt puzzle-urile in dezvoltarea timpurie a copiilor.

1. Abilitati motorii fine

Puzzle-urile ii ajuta pe copii sa-si imbunatateasca abilitatile motorii fine. Ei isi dezvolta astfel muschii degetelor si vor putea sa prinda mai usor lucrurile (creioane, culori etc). Puzzle-urile sunt o modalitate distractiva de a exersa aceasta abilitate.

2. Coordonarea mana – ochi

Abilitatea de a coordona ceea ce vede ochiul, ceea ce vrea mintea sa faca si ceea ce mainile pot realiza, necesita multa precizie si practica. Copiii invata sa dezvolte o relatie intre ochi, maini si creier. Ei vizualizeaza cum ar trebui sa arate un puzzle la final, iar mainile si ochii lor lucreaza impreuna pentru a atinge aceste obiectiv final.

3. Rezolvarea problemelor

Pentru a rezolva probleme este nevoie de creativitate si rabdare, iar puzzle-urile presupun in principal identificarea unor moduri diferite de a rezolva probleme. Ele forteaza copilul sa gandeasca critic pentru a gasi piesele potrivite. In rezolvarea unui puzzle, nu exista comenzi rapide.

Daca o piesa nu se potriveste, ei trebuie sa gaseasca solutia pana la urma, sa se autocorecteze, sa se opreasca si sa descopere unde ar trebui sa se potriveasca o anumita piesa. Gestul de a manipula fiecare piesa, de a o intoarce si de a testa potrivirea este un exercitiu grozav pentru rezolvarea problemelor.

4. Memoria si capacitatile cognitive

Puzzle-urile ofera copiilor sansa de a folosi gandirea, deductia si rationamentul, in timp ce incearca sa puna piesele cap la cap. Faptul ca au nevoie sa-si aminteasca formele si modelele, ii ajuta pe copii in dezvoltarea memoriei.

Prin urmare, puzzle-urile pot fi folosite pentu dezvoltarea sau imbunatatirea abilitatilor cognitive si pentru a gandi abstract. Cand copiii vad un spatiu gol in care se poate pune o piesa de puzzle, trebuie sa-si dea seama de forma potrivita pentru a umple acel spatiu.

Puzzle-urile sunt, de asemenea, folosite atunci cand se lucreaza cu copii cu deficiente (cum ar fi, autismul) pentru a incuraja vorbirea si dezvoltarea cognitiva.

5. Concentrarea si rabdarea

Rezolvarea unui puzzle presupune concentrarea pentru perioade lungi de timp. Copiii trebuie sa-si faca timp sa potriveasca piesele diferite, iar acest lucru dezvolta concentrarea si abilitatile de rabdare, ambele fiind utile mai tarziu in viata lor.

Este important ca parinte sa-i amintesti copilului ca finalizarea unui puzzle de la inceput pana la final nu este intotdeauna usoara la prima incercare. Ar putea fi nevoie de mai multe repetari pentru a gasi solutia corecta.

6. Obiective si scopuri

S-ar putea ca cel mic sa aiba nevoie de cateva strategii diferite pentru a rezolva un puzzle. Copiii invata sa aseze piesele pe culori si forme, pentru ca apoi sa dezvolte un plan despre cum sa inceapa si cum sa rezolve un puzzle. Organizarea este cea care ii va ajuta sa atinga obiectivul final: puzzle-ul complet.

7. Invatarea de lucruri noi

Puzzle-urile pot fi un instrument valoros pentru copil, pentru ca acesta sa invete lucruri noi. Exista puzzle-uri cu cifre, litere, harti si multe altele. Fiecare din acestea il poate determina pe copil sa dezvolte un interes nou si sa invete ceva nou.

8. Abilitati sociale

Puzzle-urile sunt o modalitate grozava de a te conecta cu ai tai copii. De asemenea, fratii si prietenii pot petrece timp de calitate, rezolvand un puzzle. Munca in echipa ii ajuta pe copii sa vina cu tot felul de strategii, sa comunice si sa rezolve eventualele divergente, pentru ca la final sa rezolve puzzle-ul.

9. Stima de sine

In fine, rezolvarea unui puzzle este importanta pentru construirea stimei de sine. Acest lucru ii poate incuraja pe copii sa urmareasca noi si noi provocari. Sentimentul de implinire si de realizare dupa rezolvarea unui puzzle ii face pe copii sa se simta importanti si buni, capabili.

Puzzle-urile sunt o lectie buna pentru copii in atingerea obiectivelor. Faptul ca reusesc sa rezolve un puzzle de 100 de piese ii va implini si ii va face fericiti, increzatori in fortele proprii.

Vezi colectia noastra de puzzle-ul 3D casute DIY 

Abonează-te la newsletter-ul buburuzei
Produsul a fost adăugat în coș!