Coș de cumpărături
Contactează-ne +40 789 2021
Livrare gratuită pentru comenzile peste 200 lei

Cat de importanta este muzica pentru copii?

Muzica il ajuta pe bebe sa creasca si sa se dezvolte in orice mod posibil. Un mediu muzical captivant senzorial poate contribui foarte mult la dezvoltarea cognitiva si senzoriala a copilului. Citeste articolul de mai jos pentru a afla ce rol important are muzica in viata unui bebelus.

Bebelusii iubesc pur si simplu muzica – ritmul, cantecele, instrumentele muzicale. La fel ca si adultii, bebelusii pot primi multe satisfactii atunci cand cresc intr-un mediu muzical. Cu toate acestea, oamenii de stiinta au descoperit ca efectul pe care muzica il are asupra mintii tinere a bebelusilor este mult mai mare decat ne-am imagina. Studiile recente au aratat ca muzica influenteaza dezvoltarea fizica, emotionala si intelectuala a bebelusilor si copiilor mici, pentru ca le intareste dezvoltarea cognitiva si senzoriala.

Muzica inca din uterul mamei

Efectul uimitor pe care muzica il are asupra mintii incepe chiar inainte ca bebe sa se nasca. Studii recente au aratat ca micutii expusi la muzica clasica in uter prezinta o schimbare pozitiva in dezvoltarea fizica si mentala dupa nastere. Intr-un experiment recent, fetii au fost expusi la 70 de ore de muzica clasica in ultimele saptamani de sarcina. La 6 luni, acesti bebelusi erau mai avansati in ceea ce priveste abilitatile motorii si dezvoltarea lingvistica si intelectuala, comparativ cu bebelusii care nu au primit niciun stimul muzical.

instrumente muzicale copii

Bebelusii se nasc cu 100 de miliarde de celule nervoase slab conectate in corpul lor – diferite experiente cognitive si mentale ajuta la stabilirea si consolidarea conexiunilor intercelulare din creier. Oamenii de stiinta cred acum ca audierea muzicii este o cheie in construirea creierului.

Efectul muzicii in dezvoltarea copiilor

Efectul pozitiv pe care muzica il are asupra copiilor si bebelusilor este surprinzator de divers. Muzica incurajeaza dezvoltarea copiilor atat in sfera mentala, cat si in cea fizica. Redarea muzicii pentru bebelusul tau, poate activa caile neuronale responsabile de multe abilitati, stimuland abilitatile generale, cum ar fi creativitatea sau abilitatile mai specifice – cum ar fi inteligenta spatiala.

1. Creativitatea

Un studiu realizat in Ungaria a constatat ca micutii de 3 – 4 ani care au fost expusi la muzica si au urmat ore de instrument la gradinita au obtinut calificative mai bune la creativitate, comparativ cu cei de aceeasi varsta care nu au avut nicio pregatire muzicala.

2. Memorie

Copiii de 3 luni pot folosi muzica pentru a-si aminti lucrurile pe care le-au invatat. Oamenii de stiinta cred ca muzica da semnificatie procesului de invatare si ajuta memoria.

3. Inteligenta spatiala

Inteligenta spatiala este capacitatea de a percepe diverse relatii in spatiu si de a intelege lumea vizuala. Un studiu realizat pe copiii de gradinita din California a aratat ca micutii care au urmat lectii de pian au avut o rata de succes cu 34% mai buna in realizarea puzzle-urilor decat copiii carora li s-au predat doar lectii de computer in acel timp.

4. Matematica

Un alt studiu a constatat ca elevii din clasa intai carora li s-a oferit instruire muzicala intensiva au aratat progrese considerabile la matematica, mult mai bune decat colegii de clasa care au primit o educatie muzicala standard. Oamenii de stiinta cred ca legatura dintre muzica si matematica este partial legata de faptul ca muzica ii ajuta pe copii sa inteleaga conceptele matematice.

5. Limbaj

Exista o legatura stansa intre muzica si dezvoltarea limbajului. Ambele abilitati necesita capacitatea de a diferentia nuantele auditive si sunetele similare, cum ar fi B si P. Ascultarea muzicii contribuie in mare masura la dezvoltarea acestei abilitati la bebelusi. Acestia vor dezvolta capacitati esentiale pentru intelegerea limbajului.

6. Inteligenta emotionala

Muzica poate induce emotii puternice. Ascultand muzica clasica expresiva, bebelusii isi perfectioneaza capacitatea de a detecta starile si emotiile la alte persoane, dezvoltand in acelasi timp constientizarea propriilor procese interioare prin nuantele sentimentelor evocate de muzica.

Prin urmare, muzica este extrem de pretioasa pentru copii, inca de la nastere si chiar din pantecele mamei. Orice fragment muzical introdus copilului ii ofera acestuia valoare.

Te invitam sa descoperi cutiutele muzicale speciale din magazinul nostru. Acestea vor fi minunate pentru copii, de la orice varsta.

 

Abonează-te la newsletter-ul buburuzei
Produsul a fost adăugat în coș!