ClickCease
Coș de cumpărături
Contactează-ne +40 728 821 935
Livrare gratuită pentru comenzile peste 200 lei

Recomandări de filme pentru copii


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/r103553bubu/public_html/wp-content/themes/buburuza/functions.php on line 199

Să stai în casă atâtea luni nu este deloc ușor. Brusc, locuința s-a transformat în birou, școală, loc de joacă, restaurant, sală de sport. Apare monotonia, plictiseala și întrebarea “Ce să fac astăzi?”. Îți propun să parcurgi acest articol unde vei găsi 7 filme ideale pentru întreaga familie. Puteți organiza seri de cinema cu popcorn, suc și nachos. O seară împreună ce vă va scoate din rutină! Vizionare plăcută!

1. Micul Prinț (2015)

Este un film de animație care surprinde ideea principală a operei lui Antoine de Saint-Exupery de a privi lumea din perspectiva copilului, unde uneori ceea ce pare a fi o pălărie este, de fapt, un șarpe boa care a înghițit un elefant.

Povestea evidențiază un aspect des întâlnit în zilele noastre: mama care îi controlează viața în cele mai mici detalii fetei sale pentru a o transforma într-un adult responsabil. Aceasta se împrietenește cu vecinul său, un aviator excentric, care îi prezintă o lume extraordinară în care totul este posibil. Acțiunea urmărește să transmită un mesaj clar: cele mai important lucru este să ai prieteni și să înțelegi viața prin prisma inimii.

Link trailer: https://www.youtube.com/watch?v=hEJjVYb8OaQ

2. O poveste încâlcită (2010)

 

Dacă vrei să râzi neîntrerupt, atunci acest film de comedie este ideal. Dedicat publicului de toate vârstele este o reîntoarcere în lumea poveștii populare scrise de Frații Grimm. Acesta păstrează câteva elemente cheie din carte precum prințesa, vrăjitoarea și turnul, dar aduce noi viziuni pentru a face experiența vizionării și mai interesantă. Se îmbină atât emoția, spectaculosul, cât și amuzamentul. Mesajul transmis este destul de clar și îndeamnă la a lupta pentru visele tale.

Link trailer: https://youtu.be/EdbqNzi_KF4

 

 

 

3. Întors pe dos (2015)

Un film emoționant, potrivit atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari care ne învață pe toți deopotrivă să nu ne fie frică de emoțiile noastre.

Titlul filmului este construit ca o metaforă asupra modului în care suntem construiți și cum ne dezvoltăm prin intermediul emoțiilor și trăirilor din copilărie. Viața lui Riley, o fetiță veselă și lipsită de griji, este dată peste cap în momentul în care trebuie să-și ia rămas-bun de la copilăria ei fericită din Minnesota, pentru a se muta la San Francisco. Este momentul în care se lasă controlată de emoții, spre nemulțumirea părinților ei care sunt complet depășiți de situație. Personajele ce prind viață sunt chiar emoțiile umane: Fericirea, Furia, Dezgustul, Frica și Tristețea care se ceartă, colaborează, se pierd în discuții, pentru a încerca să o facă pe Riley să se adapteze în noul oraș și să-și găsească noi prieteni.

Link trailer: https://youtu.be/bPBM6w75ahw

 

4. Neînfricata (2012)

 

Este o poveste despre curaj, descoperire de sine, tradiții și familie. Mirinda, fiica regelui stăpân peste un regat mistic scoțian, este o prințesă atipică, care dărâmă toate stereotipurile despre prințese. Este rebelă, câteodată chiar neascultătoare, călărește și trage cu arcul mai bine decât cei mai iscusiți soldați. De asemenea, refuză să se căsătorească cu pețitorul aranjat de familie, spre dezamăgirea tuturor. De ce este un film potrivit pentru copii? Deoarece vor fi încântați de neînfricata prințesă cu părul roșcat și vor învăța alături de ea numeroase lecții. Își vor da seama cât de importantă este familia, cât de mult contează uneori să-ți lași mândria deoparte și să recunoști când greșești.

Link trailer: https://youtu.be/TEHWDA_6e3M

 

 

5. Regele Leu (1994)

Regele Leu este o adevărată capodoperă cinematografică, pe care orice copil ar trebui să îl vizioneze. Este unul dintre cele mai iubite filme de animație din toate timpurile. Deși în 2019 a apărut varianta live action a filmului, cu imagini atât de spectaculoase și realiste, încât uneori poți uita că animalele de pe ecran nu sunt adevărate, totuși filmul original din 1994 rămâne unic. Regele junglei, micul Simba, învață pe măsură ce crește lecții importante despre responsabilitate, pierdere, familie, prietenie și comunitate. Astfel, micul Simba va fi îndrăgit de cei mici și va constitui un exemplu pentru aceștia. Totodată, coloana sonoră memorabilă a filmului interpretată de Elton John îi va atrage pe copii și cel mai probabil îi vei auzi zile întregi după vizionare fredonând celebrul cântec Hakuna Matata.

Link trailer: https://youtu.be/eHcZlPpNt0Q

 

6. Frumoasa și Bestia (1991)

 

Este unul dintre cele mai iubite filme clasice pentru copii, fiind prima animație nominalizată pentru cel mai bun film la Oscar. Povestea lui Belle și a Bestiei este bine cunoscută de toată lumea: o tânără a fost luată prizonieră la castelul unui prinț asupra căruia s-a abătut un blestem cumplit. O mare parte din farmecul filmului se datorează lui Belle, constituind un adevărat model demn de urmat: iubește cărțile cu înflăcărare, este independentă, energică, ambițioasă și spune direct ceea ce gândește. De asemenea, coloana sonoră completează filmul, accentuând întocmai mesajul transmis: frumusețea vine din interior.

Link trailerhttps://youtu.be/iurbZwxKFUE

 

 

7. În căutarea lui Dory (2016)

 

Cu toții am auzit de mult îndrăgitul film pentru copii În căutarea lui Nemo (2003), o animație care a atins corzile sensibile ale pasionaților de filme de toate vârstele, iar 13 ani mai târziu, studioul a revenit cu o continuare de excepție. În căutarea lui Dory este un film simpatic și educativ pentru copii, care urmărește aventurile lui Dory, un peștișor albastru energic, altruist, dar care uită rapid totul, cu excepția scopului care o motivează să străbată oceanul: regăsirea familiei, în ciuda tuturor obstacolelor. Filmul reușește să transmită lecții importante despre perseverență, familie, prietenie, curaj și dragoste nemărginită.

Link trailer: https://youtu.be/0tkLUap7oGQ

 

 

Tu ce filme alegi pentru seara în familie? Mie toate mi-au plăcut, deoarece au oferit lecții importante despre viață, iar mesajele transmise oferă timp de reflecție și gândire. Uită de grijile cotidiene și, alături de copil, redevino copil! Un film bun creează o atmosferă plăcută și o conexiune profundă! Sper să găsești util acest articol și aștept păreri în comentarii.

 

Abonează-te la newsletter-ul buburuzei
Produsul a fost adăugat în coș!