ClickCease
Coș de cumpărături
Contactează-ne +40 728 821 935
Livrare gratuită pentru comenzile peste 200 lei

Rolul jucariilor de lemn in dezvoltarea copiilor

Jucariile fac parte din viata oricarui copil, la fel ca si procesele de joaca mai mult sau mai putin imaginare din cadrul la care iau parte. Cu totii am crescut bucurandu-ne de perioada copilariei si de cele mai nesemnificative jucarii in aparenta. In esenta, acele jucarii erau doar un mic detaliu prin care ne-am putut exprima libertatea de creatie si prin care ne-am dezvoltat abilitatile cognitive.

Astfel, joaca a devenit un drept de baza al copiilor, iar jucariile un fundament care participa activ la cele mai frumoase momente din viata acestuia, dar si la dezvoltarea unei copilarii, a unui corp sanatos dar si al unei mentalitati iesite din comun.

Copiii se dezvolta prin joaca, iar de la un deceniu la altul, jucariile au devenit din ce in ce mai elaborate, in raport cu tehnologizarea actuala. Astazi, printre jucariile care fac furori in magazine se regasesc cele de lemn, jucarii care au un rol extrem de important in dezvoltarea copiilor. Vei afla in cele ce urmeaza cum pot acestea sa contribuie activ, pe termen lung, la dezvoltarea copiilor de pretutindeni.

casuta diyRolul jucariilor de lemn in dezvoltarea copiilor

In timp ce marea majoritate a jucariilor intra in contact cu tot felul de materii prime de baza ce necesita prelucari diferite si asocieri cu metale cu potential toxic sau cu impact negativ asupra mediului, jucariile de lemn sunt atent concepute, din materiale sustenabile.

Normele actuale de siguranta a copilului prevad ca aceste jucarii sa nu fie imbinate in asociere cu alte materiale toxice astfel ca, adesea, jucariile din lemn sunt prelucrate prin gravare, taiere cu laser sau imprimare, astfel incat ele nu prezinta un pericol mai presus de toate. Totodata, forma, dimensiunea si greutatea acestora sunt cat se poate de ergonomice, astfel incat copiii sa se bucure de libertate si de simplitatea cu care pot lua parte la un joc, ceea ce le produce mai multa bucurie.

Formele jucariilor de lemn sunt de altfel inedite, cele mai complexe avand un aspect 3D ce poate fi cu usurinta asociat cu realitatea, fie ca vorbim de jucarii din lemn de constructie (de tipul cuburilor de lemn), fie ca vorbim de piese din lemn ce necesita o imbinare atenta astfel incat sa reproduca o anumita personalitate sau o figurina la final.

Aceasta asociere cu viata reala reprezinta o nota de atractivitate pentru cei mici si le sporeste atentia, copiii devenind din ce in ce mai interesati si mai predispusi involuntar sa-si dezvolte abilitatile cognitive ca perceptia, vazul, simtul estetic, dar si comunicarea, prietenia etc. Practic, aceste jucarii largesc orizonturile copiilor in materie de creatie si imaginatie, fara a le pune viata copiilor in pericol.

Un alt rol important pe care-l au aceste jucarii de lemn se refera si la contributia in materie de educatie. Copiii sunt mult mai dezvoltati in zilele noastre, un motiv pentru care si sistemul educational este intr-o permanenta schimbare si de o amploare mult mai vasta. Ceea ce unii parinti reusesc in cativa ani sau dupa zeci de copii, jucariile de lemn isi pot aduce contributia intr-un timp mult mai scurt, datorita atentiei producatorilor vizavi de procesul de creatie.

S-ar putea să îți placă sau să îți fie de folos și Tipuri de jucarii de lemn

Abonează-te la newsletter-ul buburuzei
Produsul a fost adăugat în coș!