ClickCease
Coș de cumpărături
Contactează-ne +40 728 821 935
Livrare gratuită pentru comenzile peste 200 lei
pastreaza sanatatea dentara a copiilor

8 Sfaturi pentru a mentine sanatatea dintilor copiilor


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/r103553bubu/public_html/wp-content/themes/buburuza/functions.php on line 199

In calitate de parinti, intelegem cat de importante sunt obiceiurile dentare bune si facem tot posibilul pentru a transmite acest lucru copiilor nostri. Dintii sanatosi adulti incep cu dintii sanatosi la copii.

In cele din urma, scopul este ca cei mici sa nu dezvolte carii pentru ca sanatatea dentara are un impact major asupra zambetelor lor. De fapt, un studiu al Societatii de Stomatologie Pediatrica din California a descoperit ca “Boala dentara netratata compromite capacitatea copilului de a manca bine, de a dormi bine si de a da randament la scoala si acasa. Natura inestetica a cariilor dentare netratate compromite stima de sine si dezvoltarea sociala a copilului”.

sanatatea_dentara_a_copiilor

Ce poti face pentru a pastra sanatatea dentara a copiilor?

Din pacate, multe din aceste efecte adverse ale unui zambet nesanatos se extind mult dupa perioada copilariei. De aceea, este important ca bunele obiceiuri de sanatate dentara sa inceapa de la o varsta frageda.

1. Fii un model de urmat pentru copilul tau

Copiilor le place sa-i imite pe cei din jur, asa ca cel mai bine este sa fii tu, ca parinte, un model bun pentru copilul tau. Arata-i cat de importante sunt obiceiurile bune de sanatate orala. Spala-te pe dinti si foloseste ata dentara in prezenta copiilor in loc sa-i trimiti singuri in baie. De asemenea, in loc sa faci din acest lucru o corvoada, fa-l parte din rutina zilnica.

2. Invata-ti copilul cum sa se spele corect pe dinti

Acest lucru este valabil mai ales pentru copiii sub 3 ani. Invata-l cum sa-si puna pasta de dinti pe periuta (o cantitate de marimea unui bob de orez). Apoi, cand copilul invata sa scuipe in loc sa inghita pasta, poti sa-i spui sa puna pe periuta o cantitate de pasta de dinti de marimea unui bob de mazare. Cand ajunge la varsta potrivita, copiii pot folosi ata dentara si se pot clati zilnic cu apa de gura.

3. Mergeti la dentist periodic

Pastreaza o rutina regulata in ceea ce priveste vizita la medicul dentist. Ar trebui sa mergi cu copiii la stomatolog de doua ori pe an.

pastreaza sanatatea dentara a copiilor

4. Vorbeste cu copilul tau despre importanta sanatatii orale

Discuta cu copilul tau despre ce o sa se intample la stomatolog. La vizita la dentist, discuta cu medicul despre orice ingrijorare existenta – cum ar fi, dinti incalecati, suptul degetului, caderea dintilor, carii etc.

5. Consumul de alimente sanatoase

Evita bauturile si alimentele zaharoase pentru ca acestea favorizeaza aparitia si dezvoltarea cariilor. Explica acest lucru copilului si spune-i cat de important este sa evite dulciurile si mai degraba sa consume fructe.

6. Spalati dintii de doua ori pe zi

Medicii recomanda periajul de doua ori pe zi, timp de cel putin 2 minute, dar de multe ori nu tinem cont de acest lucru. Seteaza un cronometru si invata-ti copilul sa tina cont de acesta atunci cand isi curata dintii. In prezent, exista o multime de aplicatii care fac ca periajul si ingrijirea dintilor sa fie distractive pentru copii.

7. Foloseste un sistem de recompensa

Iti recomandam sa lasi copilul sa-si aleaga propria periuta de dinti (atunci cand se poate), iar apoi sa stabilesti un tabel cu obiective pentru a urmari progresul. La final, poti stabili si cateva recompense cum ar fi mersul la film sau la magazinul de jucarii.

8. Nu imprumutati si nu folositi obiectele personale de gura ale copiilor

Paharele, sticlele, linguritele, suzetele nu ar trebui imprumutate sau folosite de altcineva decat de copilul tau. Bacteriile din gura noastra se pot transmite, iar acest lucru este nesanatos. Igienizeaza toate articolele care intra in gura bebelusului, pentru a preveni infectiile bacteriene, cum ar fi aftele. Daca ai un bebelus cu dintii in dezvoltare, poti folosi jucarii de dentitie potrivite. Vezi oferta noastra aici.

In concluzie, din copilarie poti construi cea mai buna fundatie pentru o buna rutina de sanatate orala. Comunica aceste obiective copiilor tai si fa orice poti pentru ca ele sa fie indeplinite:

  • Evitati alimentele cu zahar
  • Spalati dintii de doua ori pe zi
  • Folositi ata dentara si clatiti dintii zilnic
  • Vizitati medicul stomatolog de doua ori pe an

Faceti din sanatatea orala un obicei distractiv.
Dintii sanatosi pentru copii incep cu o buna educatie parentala.

Abonează-te la newsletter-ul buburuzei
Produsul a fost adăugat în coș!